Home | belastingaangifte doen | Belastingformulier invullen

 

Belastingformulier invullen


Wie als een berg opziet tegen het invullen van de jaarlijkse belastingformulier: aarzel niet, schakel hulp in! Zuchtend en steunend buigt half Nederland zich de komende weken over het belastingformulier. Velen kunnen daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken. Hieronder volgen uitleg, tips en antwoorden op uiteenlopende vragen.

Onze werkwijze

De werkwijze van b&d administratie partners kenmerkt zich door laagdrempeligheid en helderheid. Wij hanteren niet het principe ‘elk uurtje een factuurtje’ zoals zovele accountantskantoren en boekhoudkantoren doen. Wij maken altijd vooraf duidelijke afspraken met u wanneer wij kosten in rekening moeten brengen.


U kunt ons altijd kosteloos (m.u.v. de telefoonkosten uiteraard) bellen (078-8880233) of mailen met een vraag. In veel gevallen zullen wij u kosteloos kunnen antwoorden. In die gevallen waarbij wij kosten in rekening moeten brengen, informeren wij u vooraf.


Wij helpen u door de wirwar van belastingregels heen zoals:
•        Welke kosten in verband met mijn eigen woning mag ik aftrekken?
•        Hoe moet ik omgaan met de bijleenregeling?
•        Welke ziektekosten mag ik aftrekken?
•        Wat wordt bedoeld met de pensioenaangroei (factor A) en hoe bereken ik deze?
•        Welke studiekosten mag ik aftrekken?
•        Hoe bereken ik mijn aftrek buitengewone lasten?
•        Kan ik de uitgaven voor levensonderhoud van mijn kinderen aftrekken?

Kortom vele vragen waar u waarschijnlijk mee komt te worstelen en wij u snel het antwoord op kunnen geven.

Wij hanteren voor het invullen van belastingformulieren verschillende werkwijzen. Zo bieden wij u de mogelijkheid om u thuis te bezoeken. Ook kunt u uiteraard ons kantoor bezoeken en daarnaast kunnen wij uw belastingaangifte ‘op afstand ‘ verzorgen.


Bij deze laatste mogelijkheid sturen wij u een checklist met benodigde gegevens. Wij verzorgen dan uw belastingaangifte bij ons op kantoor en voordat wij deze naar de Belastingdienst sturen, sturen wij u de concept belastingaangifte per mail of per post/fax toe en nemen wij deze met u telefonisch door.


Uitstel aanvragen?
 
Indien u een uitnodiging van de Belastingdienst heeft ontvangen om uw belastingformulier in te vullen, dient u deze voor 1 mei in te leveren. Mocht u in tijdnood komen dan kunt u uitstel aanvragen. Dit dient u wel tijdig te doen. Maak dus tijdig een afspraak als u overweegt om ons in te schakelen.

 

Wij verzorgen uw volledige belastingaangifte tegen zeer concurrerende tarieven op deskundige wijze. Onze werkzaamheden bestaan daarbij onder andere uit het verzamelen van de benodigde informatie, het invullen en versturen van de belastingaangifte en het verstrekken van adviezen. Neem vrijblijvend contact met ons op bel 078-8880233 of mail ons m.b.v. ons contactformlier.