Home | belastingaangifte doen | parttimers & studenten

 

Belastingaangifte Parttimers en Studenten

 

 

Belastingaangifte voor Parttimers

 

 

 

Denk eraan, rond januari krijg je de jaaropgave(s) van je parttime bijbanen. Waarschijnlijk zit je onder de grens en kun je (al) met behulp van een belastingaangifte je betaalde loonheffing terugvragen! Ga er even voor zitten en zet jezelf er toe, want anders loop je geld mis! En zeg nou zelf, wat extra geld, dat is toch nooit verkeerd? 


Belastingaangifte voor Studenten

Ook studenten laten een hoop geld liggen omdat ze geen belastingaangifte doen. Studenten die wel belastingaangifte doen zijn slecht op de hoogte van de aftrekposten waar zij mee te maken hebben. Het gaat dan vooral om studiekosten. Studenten betalen zich blauw aan collegegeld, studieboeken en vakbladen, maar weten niet dat ze dat bedrag mogen aftrekken van hun belastbaar inkomen. Volgens de belastingdienst laten studenten zo al gauw tussen de 200 en 300 euro aan belastingteruggave liggen. Dat is toch flink wat avondjes stappen!
 
b&d administratie partners helpt je op weg met de belastingaangifte. Bel 078-8880233 of vul het contactformulier in voor meer informatie over de belastingaangifte.Elk jaar krijg je in januari of februari een jaaropgave van alle baantjes die je het afgelopen jaar hebt gehad. Daarop staat het loon dat je hebt verdiend, hoeveel loonheffing of loonbelasting en premie volksverzekering er is ingehouden. Is dit meer dan €16, dan kun je je belasting invullen en het te veel betaalde terugvragen.

Misschien loop je jaarlijks een behoorlijk bedrag mis omdat je de volgende zaken niet (goed) opgeeft:

 

  • Je kunt nog belastingaangifte doen over de afgelopen 5 jaar. Zolang het maar een teruggaaf betreft!
  • Ging je met het openbaar vervoer naar je werk en was de reisafstand meer dan 10 km? Kijk dan of je recht hebt op reisaftrek. Dit kan ook als je studeert maar (nog) geen recht hebt op een OV-jaarkaart.
  • Bedenk goed waar je het afgelopen jaar gewerkt hebt. Niet alle werkgevers versturen de jaaropgave al in januari. Vraag er naar.
  • Heb je deels parttime gewerkt of heb je veel verschillende werkgevers gehad? Dan kan het zijn dat je teveel loonbelasting hebt betaald. Dit kan je terugvragen.
  • Bij sommige werkgevers moet je zelf je jaaropgave aanvragen. Een werkgever is verplicht er een te verstrekken.
  • Let op: er zijn bepaalde uitgaven onder een bepaalde voorwaarde die je kunt aftrekken als persoonsgebonden aftrek. Bijv. als het gaat omgiften.

    Als je niet zeker bent van je zaak of weinig tijd kwijt wil zijn dan kun je b&d administratie partners inschakelen. Wij vullen dan je belastingaangifte voor je in. Dit kost wat geld (€ 30,– incl. BTW per aangiftejaar),  maar het scheelt een hoop rompslomp en geeft meer duidelijkheid.

 

 

Parttimers en studenten, jullie zijn bij ons van harte welkom! Bel 078-8880233 of vul het contactformulier in voor meer informatie over de belastingaangifte.