Home | Belastingaangifte doen | Voorlopige aanslag en toeslagen 

 

 

Voorlopige aanslag en toeslagen Belastingdienst


Alleenstaanden vanaf 18 jaar met een inkomen tot € 37.496 (was € 38.520 in 2023) hebben recht op zorgtoeslag. Voor partners is het

€ 47.368 (was € 48.224 in 2023). Ook uw vermogen kan invloed hebben of u al dan niet recht heeft op toeslagen.

Het inkomen is het toetsingsinkomen van u en dat van uw eventuele partner. Ook als u denkt niet in aanmerking te komen voor zorgtoeslag, kan het de moeite lonen het toch aan te vragen.

Aanvragen

De zorgtoeslag krijgt u niet automatisch. U kunt deze aanvragen bij de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst. Wel krijgt u automatisch een aanvraagformulier toegestuurd, als de Belastingdienst denkt dat u recht heeft op huur- of zorgtoeslag kindgebonden budget of kinderopvang toeslag. Hebt u geen aanvraagformulier ontvangen, maar denkt u toch in aanmerking te komen, dan kunnen we voor u een proefberekening uitvoeren. Indien u recht heeft op een toeslag dan vragen wij hem voor u aan.

 

Toeslagen 2024

Voor 2024 gelden ander inkomensgrenzen maximaal € 37.496 als u geen toeslagpartner hebt. Hebt u wel een toeslagpartner? Dan mag uw inkomen van u beiden samen maximaal

€ 47.368 bedragen. U kunt nog tot 1 september 2024 toeslagen aanvragen voor het jaar 2023. vraag uw toeslag dus op tijd aan!

 

U heeft langer de tijd als u of uw toeslagpartner uitstel heeft voor de aangifte inkomstenbelasting 2023. U heeft dan automatisch ook uitstel voor het aanvragen van een toeslag. U kunt de toeslagen 2023 aanvragen tot de datum waarop uw uitstel voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting 2023 afloopt.

Als u niet automatisch een aangifteverzoek heeft ontvangen, moeten wel zelf actie ondernemen. Graag helpen wij u een stap verder, heeft u in de afgelopen jaren uw teveel ontvangen toeslagen terug moeten betalen. Dit kunt u nu voorkomen, schakel dan nu b&d adminstratie partners in. Wij doen uw belastingaangifte en toetsen of u nog recht heeft op een bepaalde toeslag.

 

Hoeveel toeslag kan ik ontvangen
 

De te ontvangen bedragen zijn afhankelijk van uw inkomen en uw situatie. Indien u dit wenst kunnen we voor u een proefberekening uitvoeren. Indien u recht heeft op een toeslag dan vragen wij hem voor u aan en krijgt u dit bedrag maandelijks uitbetaald of als het bedrag  minder dan € 60,– is wordt het bedrag in één keer aan u uitbetaald.

 

Indien uw inkomen of uw situatie veranderd, dan veranderd ook uw recht op een bepaalde toeslagen. Op de volgende site geven wij u een overzicht van de situaties die in ieder geval doorgegeven moet worden aan de Belastingdienst.
 

Voorlopige aanslag
 

Verwacht u dat u over 2024 belasting terug kan ontvangen of een bedrag moet betalen. Dan hoeft u niet te wachten tot uw aangifte inkomstenbelasting 2024 is geregeld. U kunt een Voorlopige Aanslag aanvragen zodat u de teruggaaf of betaling alvast in de loop van 2024 laat uitbetalen/ incasseren. U kunt met ons een afspraak maken om uw voorlopige teruggave te regelen. Bel 078-8880233 of neem contact met ons op met ons contactformulier.

 

U hoeft alleen een voorlopige teruggaaf 2024 aan te vragen als u nog geen voorlopige teruggaaf ontvangt. Ontvangt u al een voorlopige teruggaaf 2023, dan krijgt u automatisch bericht over uw voorlopige teruggaaf in 2024 en kunt u hem indien nodig aanpassen

 

Korting bij uw aangifte IB

 

Indien u b&d administratie partners uw aangifte inkomstenbelasting heeft laten verzorgen, krijgt u automatisch van ons te horen of u nog recht heeft op een bepaalde toeslag. Als u ons daarna inschakelt om uw toeslagen aan te vragen ontvangt u van ons korting op deze aanvraag.

 

Voor meer informatie kunt u ons altijd vrijblijvend bellen (078-8880233) of neem contact met ons op met behulp van ons contacformulier.