Home | Belastingaangifte doen | Voorlopige aanslag en toeslagen | Toeslagen belastingdienst

 

 

 

Op deze site geven we per toeslag soort een korte beschrijving wanneer u mogelijk recht heeft op toeslagen. Bij het aanvragen van zorgtoeslag wordt door de belastingdienst naar uw toetsingsinkomen gevraagd. Hier moet u zelf een schatting van maken. U kunt hiervoor het verzamelinkomen gebruiken dat u kunt vinden op uw laatste (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting of de jaaropgaaf. U kunt dit ook navragen bij uw werkgever of uitkeringsinstantie.

 

Huurtoeslag

U gaat voor het eerst huur betalen, u verhuist van de ene huurwoning naar de andere, u krijgt huurverhoging opgelegd, u gaat scheiden en komt er alleen voor te staan. Allemaal momenten waarop u aan de huurtoeslag (huursubsidie) moet denken. Uw huurtoeslag is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Ook als u een andere baan met een heel ander salaris krijgt, zal waarschijnlijk de huurtoeslag veranderd moeten worden. De Belastingdienst moet hierover worden geïnformeerd.


b&d administratie partners kan dit  snel en deskundig voor u regelen. Zonder veel zorgen heeft u korte tijd later het juiste bedrag aan huurtoeslag in huis.

Zorgtoeslag

Zorgtoeslag aanvragen lijkt eenvoudig. Toch kan het makkelijk fout gaan. U vult een te laag inkomen in waardoor u later zorgtoeslag moet terugbetalen. Of u vult juist een te hoog inkomen in, waardoor u zorgtoeslag misloopt.
Bovendien geldt dat u de toeslag waar u recht op heeft op tijd moet aanvragen. Als u te laat bent, dan mist u de zorgtoeslag. 


Daarom is het verstandig ook de zorgtoeslag door een belastingadviseur te laten aanvragen.

Kinderopvangtoeslag

U maakt gebruik van opvang (kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, gastouder) voor uw kinderen. In dat geval heeft u zeer waarschijnlijk recht op een kinderopvangtoeslag om de uitgaven mede te financiëren.


Het invullen van dit formulier is niet eenvoudig. b&d administratie partners neemt deze taak graag van u over.

kindgebonden budget (Kinderbijslag)

De Sociale Verzekeringsbank verzorgt de kinderbijslag. Dit is een tegemoetkoming in de kosten bij het verzorgen en opvoeden van kinderen. U komt hiervoor in aanmerking als u in Nederland woont en/of werkt.

Het kindgebonden budget en de kindertoeslag worden beide door de belastingdienst verzorgd. Of u hiervoor in aanmerking komt hangt af van uw inkomen. Het bedrag wat u dan ontvangt hangt af van het aantal kinderen dat u heeft, hun leeftijd en of zij evt. nog bijverdiensten hebben boven een bepaald grensbedrag.


Uiteraard kunnen wij ook deze toeslag voor u aanvragen.

Korting bij uw aangifte IB

Indien u b&d administratie partners uw aangifte inkomstenbelasting laat verzorgen, krijgt u automatisch van ons te horen of u nog recht heeft op een bepaalde toeslag. Als u ons daarna inschakelt om uw toeslagen aan te vragen bij de belastingdienst ontvangt u van ons korting op deze aanvraag. Voor meer informatie kunt u ons altijd vrijblijvend bellen (078-8880233) of neem contact met ons op met behulp van ons
contacformulier.