Een goede boekhouding kost uw eenmanszaak geen geld, maar levert juist geld op.

 

Als u een eenmanszaak hebt of gaat beginnen, zijn administratie en boekhouding vaak niet uw eerste prioriteit. Uw dagelijkse werkzaamheden slokken immers al veel tijd op. Toch heeft elke ondernemer regelmatig vragen die alleen een administratiekantoor kan beantwoorden.

 

Bij de administratie in een eenmanszaak komt nogal wat kijken. Facturen, debiteuren, btw-boekhouding, reis- verblijfkosten en autokosten, aankopen en investeringen, verwervingskosten… En in de eenmanszaak is er geen personeelslid dat al dit werk uit handen neemt.

 

Het mooie en soms vervelende voor de zelfstandige zonder personeel (zzp’er) is dat je van vele markten thuis moet zijn. Je hebt je deskundigheid die je verkoopt en moet ook aan acquisitie doen en bedrijfsbeheer. Voor de continuïteit van het bedrijf is een goede boekhouding voor de eenmanszaak van buitengewoon groot belang. Veel zelfstandigen zonder personeel focussen zich op hun uitvoerend werk. Dat is hun lust en hun leven. Ook aan het omgaan met en werven van klanten of opdrachtgevers wordt veel plezier beleefd.

 

boekhouding-eenmanszaak

Een punctuele boekhouding blijft daarbij nog wel eens achter.

Toch is die nodig om je eenmanszaak ook financieel te volgen.

  

Tevens is een goede administratie van belang (lees: verplicht) als de belastingdienst langskomt. Helaas lopen eenmanszaken (lees zzp-ers) nogal eens achter de feiten aan. Een wat wrange constatering, maar het is niet anders. Op voorhand bijhouden is heel erg veel eenvoudiger en goedkoper dan achteraf te moeten corrigeren met alle gevolgen van dien.

 

kompas-boekhouding

 

De boekhouding (c.q. de cijfers) ondersteunen het vertrouwen van iedere ondernemer. Zijn of haar waarneming wordt vaak gekleurd door de hoogte van het banksaldo. Dat saldo geeft echter een wat vertekend beeld omdat de verhouding tussen debiteuren, onderhanden werk en crediteuren er niet meteen in te zien is.

Kortom, een goede boekhouding is voor een eenmanszaak eigenlijk het kompas bij de navigatie, als van een schip dat is overgeleverd aan de wind en golven.

 

Bij b&d administratie partners staan wij klanten graag bij in de administratie van de eenmanszaak. We gaan vrijblijvend met de ondernemer in gesprek om de verwachtingen en behoeftes te peilen. Vervolgens kan de administratie ingericht worden en uiteraard worden geautomatiseerd.

 

Het blijft echt altijd zwaar tobben als een boekhouding niet aan de volgende eisen zou voldoen: onmiddellijke informatie over debiteuren en crediteuren, een toets van de belastingdienst kunnen doorstaan, desgewenst sturingsinformatie geven.

 

Het uitbesteden van het boekhoudkundige gedeelte van de bedrijfsvoering verlicht niet alleen voor u het dagelijks werk maar biedt ook een beter inzicht op de toekomstige ontwikkelingen.

 

Meer weten over administratie in een eenmanszaak? Wij verzorgen uw administratie

 

vanaf € 375,– per jaar. Bekijk onze tarieven . Bel 078-8880233 of neem digitaal contact op met b&d administratie partners.