Home | ZZP/freelancer | Administratie Stamrecht BV

 

Boekhouding Stamrecht BV en andere (pensioen-) beheer vennootschappen

 

Een stamrecht-BV is een BV waarin uw werkgever uw ontslagvergoeding of gouden handdruk belastingvrij stort op grond van de stamrechtvrijstelling – en die met u een overeenkomst sluit om op enig moment aan u periodieke uitkeringen ofwel stamrechtuitkeringen te doen. Over deze uitkeringen betaalt u te zijner tijd belasting.

 

Op deze pagina vertellen wij u precies wat de eisen zijn aan administratie van een stamrecht BV. Heeft u in het verleden een stamrecht BV opgericht kijk dan hier naar de mogelijkheden om over te stappen naar ons administratiekantoor.

 

Veel mensen denken dat de boekhouding (administratie) stamrecht BV een ingewikkelde zaak is. Maar dat valt gelukkig erg mee. Met een eenvoudig bankboek en wat inkoopfacturen bent u al een heel eind

 

Boekhouding stamrecht BV

Wanneer u uw bedrijfsactiviteiten opstart vanuit een eenmanszaak en uw ontslagvergoeding parkeert in een stamrecht BV dan valt de administratie en de boekhouding voor deze stamrecht BV erg mee.

 

Belangrijke documenten

Documenten die bij de administratie, boekhouding en jaarrekening van uw BV, stamrecht BV of holdingstructuur belangrijk zijn, zijn onder andere: nota’s, facturen en bankafschriften.

Bij het inrichten van uw administratie is het raadzaam deze documenten te bewaren in verschillende mappen (inkoop, verkoop en bankmap). Tevens bent u verplicht om uw agenda’s te bewaren als bewijsstuk richting de Belastingdienst.

 

Aandachtspunten

De stamrecht-bv moet voldoen aan strenge fiscale voorwaarden en eisen van de Belastingdienst. Dit wordt getoetst door de Belastingdienst. Voor de werkgever is belangrijk dat er een akkoord is van de Belastingdienst waarin staat dat de inhoudingsplicht overgaat van de werkgever naar de stamrecht-bv.

Alle kosten die u moet maken om de stamrecht BV goed te beheren, zijn in principe aftrekbaar.

Kortom, alle administratieve verplichtingen rondom de oprichting en het beheer van een stamrecht BV zijn bij b&d administratie partners in goede handen.

 

Oprenting stamrecht

Een veel gestelde vraag die wij nogal eens krijgen, heeft betrekking op het zogenaamde oprenten van de stamrechtverplichting.

 

Elk jaar wordt de stamrechtverplichting opgerent. Dit gebeurt volgens de marktrente. Door de oprenting wordt de stamrechtverplichting voor de besloten vennootschap groter. De kosten van de oprenting worden in mindering gebracht op het rendement dat de stamrecht BV heeft gemaakt. Daardoor daalt dus de belastingdruk.

 

Elders op deze website vindt u meer achtergronden over onze manier van werken. 

 

Opzetten administratie voor BV, stamrecht BV of holdingstructuur

Voor nadere informatie over de administratie stamrecht BV, het oprenten van het stamrecht, de jaarrekening stamrecht BV, de verplichtingen in het kader van de boekhouding stamrecht BV, of een holdingstructuur kunt u altijd contact met ons opnemen. We bespreken uw persoonlijke situatie tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Wij verzorgen uw administratie vanaf € 505,– per jaar! (excl BTW) . Bekijk onze All-in abonnementen. Bel 078-8880233 of neem contact op met b&d administratie partners.